Svåra beslut

LCHF inte för oss

Efter långa diskussioner i helgen har jag och sambon kommit fram till en sak och det är att avbryta vårt LCHF ätande.. Vi har provat och det fungerar inte för oss och framför allt fungerar det inte för vår relation (en sambo med konstant huvudvärk är ingen humör höjare). Så vi begraver lchf projektet och kommer fortsätta en annan väg med mycket kunskap om oss själva och mat som vi aldrig trodde vi skulle klara.

Kunskaper jag lärt mig, plockar med mig från dessa 3 veckor är;

 • Dricka vatten, det måste inte vara kolsyra och smaksatt för att vara drickbart och gott
 • Inte dricka läsk, läsk har blivit äckligt söt och zero ska hållas nere på minimum nivå vid festliga tillfälle (3 veckor zero fri och tickar uppåt än!!)
 • Frukt, frukt är gott, nyttigt, bra mellanmål och billigt (stora minuset med lchf, frukt är kolhydrater och därför inte bra för en).
 • Äta regelbundet och lite i taget
 • Låta bli att äta sig proppmätt
 • Äta grönt
 • Provat nya recept, fått favoriter som kommer stanna kvar för gott (sen finns det saker jag aldrig vill se igen)
 • Promenader dagligen
 • Bryr mig om min hälsa mycket mer, sköter mina medicineringar nitiskt nu
 • En måltid måste inte innehålla potatis, ris eller pasta för att bli komplett
 • Läsa innehållsförteckningar på matvaror
 • Socker behövs inte för att göra mat gott
 • Kakor smakar socker numera, sötsuget är inte alls på samma sätt som tidigare
 • Listan kan säkert göras kilometer lång!
 • Vikten av att sova gott och regelbundet

Jag är tacksam att vi valde att prova på denna utmaning, det har gett mycket som kommer följa med oss nu när vi går över och använder Viktväktarnas nya propoint system. Jag vill kunna äta ALLT, inte alltid och hur mycket som helst men jag vill ha möjligheten att kunna göra det. Säger inte det är något fel på LCHF, det är bara inte något som passar för mig eller sambon.

Nu kan vi handla och laga mat i lugn och ro, för nu vet sambon att om han suktar efter något kan han använda poäng till det och prioritera nyttigheter för att ”ha råd” med den där semlan han drägglat över i tre veckor och jag slipper behöva dra han från sakerna han vill ha.. För mig känns det här med att räkna poängen som en bra spark i röven tillbaka till mina tidigare vanor jag hade när jag faktiskt gick ner i vikt. Är lättad, jag känner mig tryggare i det här systemet och vår 3 veckors sockeravgiftning har verkligen hjälpt mig mentalt mycket. Mår otroligt bra i kroppen förutom lite värk, socker är fina grejer i små doser.

Projekt närmaste dagarna blir att räkna ut ProPoints på alla mina publicerade recept, lovar lägga upp listan när jag är klar. Och jag ska skärpa mig lite med bloggandet, men det har gått mycket energi och tid åt diskussionerna angående mat här. Ogillar att kasta in handduken, men vi går direkt från ett tänk till ett annat som bara innebär mindre fett och mer grönt så det blir nog bra ändå och motivationen är på topp. Nu måste jag påbörja vår middag som ska få innehålla något jag suktat efter länge, ugnsrostad potatis! Självklart med bra val till.. Sköt om er alla

Back to Top
Translate »