Mina ProPoints

Paketet från Viktväktarna

Fick en fråga från en läsare på epost om propoints och tänkte försöka besvara det så gott jag kan;

”En lite fråga bara ang propoints, räknar man ut dem själv numera?
Sen undrar jag lite över de sidor du hittat hur man räknar ut propoints, de är ju intressanta iaf, för jag lär ju gå på gamla konceptet
Skönt att ni är igång, fick sambon oxå gratis eller betalar han?”

ProPoints (i fortsättningen kallade pp) räknar man inte ut själv, inte på online versionen åtminstone. Jag är 33 år gammal samt 157 cm lång, vägde vid invigning 89.0 kg och mitt propoints värde är uträknat till 28 pp/ dag. Sambon som är ca 185 cm lång, 33 år (minns inte vad han vägde in på) och  har 56 pp/dag. Så jag kan inte ens gissa hur formlen ser ut, tyvärr.

Med det nya pp systemet har man förutom dagliga pp även aktivitetspp och veckobonus pp. De dagliga pp nollställs varje dygn och du kan inte låna eller spara till en annan dag. Veckobonus på 49 pp däremot får du fritt använda under hela veckan, samma sak gäller de aktivitets pp du tjänat in. Alla propoints nollställs på lördagen, kan ha fel har inte upplevt min första nollställning än 😉

Aktivitets pp får man från träning; promenader, gym, simning. Tex en kvarts promenad i långsamt tempo ger 1 pp.  Man måste inte använda veckobonus pp eller aktivitets pp, det beror på hur strikt man är och hur fort man vill gå ner i vikt.

De sidor jag räknar ut propoints på är Viktväktarnas online verktyg, här kan jag snabbt bara fylla i ett livsmedel i snabb pp räknaden som ger mig pp värdet direkt. Kan även lägga in mina egna recept som då räknas om i pp, supersmart!

Förutom viktväktarnas hemsida har jag en app (applikation) i min android telefon, den är visserligen på engelska och heter WW calculator men det är alltid; fett, protein, fiber och kolhydrater som ska fyllas i och de heter ungefär samma på svenska och engelska. Appen är kanon när man är i affären, som igår vågade jag handla digestive kex och gräddbollar något jag aldrig kunnat göra med lchf eller vågat utan appen. Hittar jag bättre app återkommer jag om detta!

Det är jätteskönt vara igång med ett nytt system som vi båda uppskattar!! Sambon har själv köpt ett konto ett par dagar efter jag öppnade mitt online konto från bloggpanelen. Vi är ju inte alltid på samma plats, så är bra att han kan fylla i och hålla koll när han är på jobb etc. Plus det är extremt skönt för mig att slippa känna mig som ”polis” med maten, något jag känt mig som i tre veckor tidigare..

Har ni fler frågor ställ gärna dom i kommentar funktionen! Vill du inte ange namn så kalla dig anonym med epost anonym@anonym.se

Back to Top
Translate »