Marianns LCHF Kärleksmums

Provbakade ett nytt recept idag, ännu ett från ”LCHF Mariann”. För att utrycka mig på ett trevligt sätt så matade jag soptunnan med dom, inte ens stackars fåglar ska behöva äta av dessa… De är oätbara, från och med nu tänker jag inte lita på hennes recept. Tänk att man kan ha så olika smaksinne!

Marianns lchf kärleksmums som muffins

Cirka 12 bitar

Ingredienser
6 ägg
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia / Sukrin
150 g osaltat smör
1/2 dl kakao
3/4 dl kokosnötsmjöl
1/2 dl pofiber
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Chokladkräm
1 msk snabbkaffepulver (kan uteslutas)
100 g mycket mjukt osaltat smör
50 g cream cheese
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia / Sukrin
4 msk kakao

Dekoration
kokosflingor

Kaka – gör så här
Vispa ägg och sötning pösigt. Smält smöret och vispa ner det i äggsmeten. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten.  Häll smeten i en smord och bröad (pofiber) form, cirka 15×23 cm. Grädda i 175° cirka 20 minuter, känn med sticka att den är klar. Låt kakan svalna.

Chokladkräm – gör så här
Lös upp snabbkaffepulvret i lite varmt vatten. Rör sedan ihop alla ingredienser väl. Bred krämen över kakan. Garnera med kokosflingor. Förvara kakan svalt. Skär upp i fyrkanter vid servering.

Tips
Vill man ha mjukare kräm kan man ta 50 g smör och 100 g cream cheese.

 
Följ gärna och dela bloggen:

3 reaktioner på ”Marianns LCHF Kärleksmums

  1. Intressant att någon gjort liknande erfarenhet som jag. Köpte Mariannes bok om att baka med LCHF och gjorde chokladpajen på sid 72 och den blev oätlig. Tror det var kokosmjölet som hade en smak som kändes så pass ovan för mig att det blev helt vidrigt. Vet inte om det helt enkelt är en vanesak eller om det är lika bra att ge upp och inse att kokosmjöl är äckligt… Vad tror du det var i dina kärleksmums som gjorde dem så äckliga?

    1. Helt klart kokosmjölet som förstörde! Smakade ungefär vad jag tror det skulle smaka att äta jord.. Örk!

Kommentarer inaktiverade.