LCHF Pasta (laktos och glutenfri)

Recept uppsnappat från åtskilliga bloggar, blev sugen på köttfärssås och spagetti men det går ju inte… Eller?

Gluten och laktosrfi lchf pasta

Edit: Pastan är klar att ätas efter att ha blivit bakad i ugnen!

Ingredienser
4 ägg
125 gram cream cheese (Valio)
0.5 dl Fiberhusk

Gör så här
Börja med att sätta på ugnen på 150 grader och ta fram två plåtar. Knäck ner äggen i en bunke, vispa med elvisp så det blir fluffigt. Blanda sedan i färskosten och vispa lite till, sist häller du i fiberhusket och vispar ytterligare. Låt smeten vila 5 minuter, så fiberhusken hinner suga upp all vätska. Sen vispar du en sista gång, bör nu ha tagit formen av en kladdig deg.

Ta hälften av degen och lägg på ett bakplåtspapper, lägg ett lätt oljat bakplåtspapper över och kavla ut tunt (ca 1 mm). Dra av pappert och sätt sedan in plåten mitt i ugnen (som bör vara varm nu) på ca 10 minuter. Kontrollera så plattan känns okej, annars låt stå inne någon minut till. Pastan kallnar ganska fort så medan andra plåten stod i ugnen rullade jag ihop pastaplattan från första plåten i en rulle och skar tunt. På det sättet fick jag lätt och snabbt ut fina remsor av plattan, skär till lasagneplattor eller bredare remsor beroende på användning.

Back to Top
Translate »