Kyckling med jordnöttsås

Här kommer grundreceptet på dagens middag, jag hade lite mer kyckling mm i men det är bara att dubblera/halvera så det passar. Till nästa gång ska jag addera ingefära och vitlök, fattades lite “sting” i smaken men supergott var det ändå. Använde ekologisk jordnötssmör som hade lägst kolhydrat värde, fortfarande lite över gränsen men man får väl låta bli äta det varje dag  (även om jag gärna hade gjort det)!

Kyckling med jordnötssås och vitkål med rödlök

Ingredienser (4 portioner)
4 kycklingfiléer
Smör
2 dl krämig kokosmjölk
2 dl vispgrädde
5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
saften av 1/2 lime
salt
Serveras med rostade och hackade cashewnötter

Gör så här :
Skär kycklinge i lagom stora bitar och stek dom i smöret på stekpannan. Ta sedan upp kycklingen när den är genomstekt och lägg i folie att vila till såsen är klar.

Sänk temperaturen och häll i kokosmjölk , sambal oelek, limesaft, och salt i pannan. Vispa ihop med en handvisp, och låt det sjuda upp. Tillsätt jordnöttsmöret och grädden – och låt det småputtra tills såsen blir aningen tjockare. ( ca 5- 10 minuter ) Vänd sist i kycklingen och låt allt bli genomvarmt innan ni serverar.
Toppa kycklingen med rostade nötter

Receptkälla

About

2 Comments

  • Danielas Lchf januari 7, 2012 at 08:03 Reply

    Jag tycker att du är jätteduktig! och jag hoppas att du trivs med kosten, jag inbillar mig att de flesta människor klarar sig utan en stor del av alla kolhydrater.
    Hejja dig! Kram

  • LCHQ recept för kyckling i jordnötsås juli 22, 2012 at 13:41 Reply

    […] Bild & Recept hämtat från Helen Holmberg […]

Leave a Comment