Helens mozartkulor

Har gjort min egna tolkning av en julklassiker Mozartkulor med smak av mandellikör och kakao

image

Mina mozartkulor, fortfarande varma och nypudrade

image

Kalla och klara, blev ca 50 stycken praliner av receptet nedan.

Ingredienser:
500 g marsipan (Odense)
250 g nougat (Odense)
2 msk mandellikör (typ amaretto)
1 msk kakao (Fazer)
200 g mörk choklad (Marabou Mörk Choklad, ej premium)
15 g smör (Valio)

Gör så här:

1. Riv marsipanen och blanda med likören (kan bytas ut eller hoppas över), dela i 5 lika stora delar och rulla. Skär sen rullarna i 10 skivor alt färre om man föredrar större kulor mina är på ca 10 gram/st.

2. Dela nougaten i lika många fyrkanter som du har marsipan skivor. Platta ut marsipanen och ”svep” den om nougaten, forma den lätt rund.

3. När alla är klara, smält chokladen och smörklicken i kastrull. Doppa och rulla runt kulorna i smälta chokladen och lägg sedan på bakplåtspapper, gaffel var smidigast för att göra detta.

4. Ta lite kakao i en tesil och pudra lätt över de blöta pralinerna. Ställ i kylen för att stelna, förvara dom i kylen till de ska serveras för bästa hållbarhet. Men glöm inte ta ut så många ni ska äta någon timme före de ska ätas, smaken kommer mer till sin rätt då.

Omdöme 10 av 10 från sambon, måste säga att mandellikören var en fin smakförhöjare till marsipanen! Kan garanterat bytas ut med valfri likör, cognac eller whiskey man nu har hemma.

 
Följ gärna och dela bloggen:

2 reaktioner på ”Helens mozartkulor

  1. Tack för receptet! Det ser verkligen supersmarrigt ut.
    Något att överraska min gubbe med för han älskar Mozartkulor! 🙂
    Kram och ha en najs måndag!

  2. Pingback: Helens Mozartkulor

Kommentarer inaktiverade.