Helens skånska kalops

Grytbitar av nötytterlår perfekt till kalops

När man är för lat för att skära själv, köp färdigt på ica 😉

Lök och köttet steks i omgångar tills det fått fin färg

Lök och köttet steks i omgångar tills det fått fin färg, behöver inte bli genomstekt det ska kokas.
2 mellanstora lökar och 1,2 kg kött.

Kryddar med lagerblad och hela svart- och vitpepparkorn samt häller vatten så det precis täcker köttet.

Kryddar med lagerblad och hela svart- och vitpepparkorn samt täcker köttet precis med vatten.
Buljongtärning smög sig ner i vattnet också.

Efter att ha kokat i 3-4 timmar smakar av med salt etc. Reder av med 1 dl grädde och vetemjöl.

Efter att ha kokat i 3-4 timmar smakar jag av med salt och ev mer kryddor.
Reder av med vetemjöl och 1 dl grädde (skippa grädden om du föredrar ren sky).

Skånsk kalops med jasminris

Serverat med jasminris fler passande tillbehör är rödbetor, morötter, kokt potatis etc.

 
Följ gärna och dela bloggen: