Gräddbullar

Inspirerad av Gräddbullerian som nyligen öppnat på Väla Köpcentrum var jag tvungen googla ett recept.. Så nu har här testbakats, blev väldigt goda gräddbullar som inte kostar 20 kr/styck. Recept är hopkok av flera olika så orkar inte länka till alla jag inspirerats av. Blev en liten bildkavalkad, tyckte dom blev originella och fina!

Helens hembakta gräddbullar,

Helens hembakta gräddbullar Helens hembakta gräddbullar

Helens hembakta gräddbullar

Hemgjorda gräddbullar med kakao och cocos, dekorerade med ringlad (marabou mörk) choklad

Ogarnerade gräddbullarNaturella spritsade gräddbullar

30 små portioner/st.

Fyllning
4,5 dl strösocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggvita
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokhett vatten

Glasyr
200 gram choklad
2 msk matolja

Garnering

Kokosflingor och kakao

Gör så här

Förbered plåtar med bakplåtspapper, blanda kakaor och cocos strö ut över papperna (går använda kex också man stansar ut men jag tycker inte det är gott).

Blanda strösocker, florsocker, vaniljsocker, äggvita och det kalla vattnet i en stor bunke.
Blanda gelatinpulvret med det kokheta vattnet i en annan skål.

Tillsätt gelatinblandningen med sockerblandningen, vispa i en mindre evighet tills smeten blir pösig och fast.

Häll smeten i en fryspåse (jag tryckte i spritstopp) och klipp av en bit av ena hörnet.Spritsa ut valfri mängd fyllning bakplåtspappert (på rånbottnarna).

Ställ plåten i kylen så att de stelnar.

Smält choklad och matolja någon minut i micron/vattenbad och ringla den smälta chokladen över. Strö på kakao- och kokosflinge röran och ställ dem i kylen igen.

Går jättebra att frysa, blir lite mer efterrätt över dom då.

 
Följ gärna och dela bloggen: