Snäckornas favorittäcke

Propoints 13 poäng om man räknar att gratängen ska räkna till 4 portioner, annars dela 52 pp med antal portioner du får ut.

Ibland är det bra med efterlysningar, tack för receptet Dan. Vet inte hur du hittade hit eller såg min efterlysning, men glad är jag – har saknat den här pastagratängen i 9 år..  Mums med muskot, curry och hp sås smaken i kombination.

Ingredienser för 4 portioner
4 portioner kokta pastasnäckor
500 gram blandfärs
1 msk smör
1 gul lök
1 vitlöks klyfta
1 liten burk skivade champinjoner (200 g) *
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk curry
2 krm malen muskot
2 msk HP-sås
2½ dl buljong
150 g riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken och häll av spadet från champinjonerna.
Fräs lök, pressad vitlök och champinjoner och tillsätt köttfärsen och rör om så att den smular sig. Smaksätt med salt, kryddor, HP-sås och buljon. Låt köttfärsen sjuda ett par minuter. Smaka av.

Lägg den kokta pastan i en lätt smord ugnssäker form. Häll över köttfärsröran och bred ut den.
Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

* Fortfarande inte förtjust i svamp så avstod champinjonerna.

 
Följ gärna och dela bloggen: