Rostad potatis

Potatis blir supergod när man steker (rostar) den i ugnen, välj en god fast sort. Vill man kan man ha rosta annat också, tex rödlök, gul lök, grovt skurna morötter, rotselleri eller purjolök.

Ingredienser

3-4 potatisar per person
Olivolja eller rapsolja
salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Tvätta och borsta potatisen och skär i klyftor eller grova bitar.
Skölj potatisen i vatten, torka potatisen med lite papper och lägg i en långpanna / stor stekpanna och blanda med olja, salt och vitpeppar.

Baka potatisen i ugnen tills de fått färg och är mjuka inuti ca 40 minuter. Börjar potatisen bli för bränd mot slutet så sänk värmen till 150 grader så att potatisen blir mjuk utan att bli för bränd.

Skär i en bit potatis innan du serverar för att se så att potatisen är klar.

 
Följ gärna och dela bloggen: