Köttfärslimpa

Ingredienser:

400 g blandfärs
¾ dl ströbröd
2 dl laktosfri mjölk
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 liten riven eller finhackad gul lök
1 ägg
ca 25 g laktosfri smör/ margarin

Gör så här:

Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.

Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.

Smörj en ugnssäker form med kanter. Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.
Vill man kan man ha bacon och ost över för lite extra smak.

Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 60 minuter.
Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.

Sås

Silad sky från köttfärslimpan
2 msk ideal mjöl / vetemjöl
3 dl laktosfri mjölk
1 dl laktosfri grädde
Soya, buljongtärning
Cayennepeppar, vitpeppar, svartpeppar, salt, socker

Vispa ut mjölet i spadet, späd med grädde och mjölken. Tillsätt soya och buljongtärning.
Smaka av med kryddorna (var försiktig med cayennepepparen), låt koka upp och puttra några minuter.
 
Följ gärna och dela bloggen: