Frukost scones

ProPointsvärde 63, äter man en hel stor scone ger det 16 pp.

Inget bröd hemma, inte gott om tid.  Vad gör man?
– Jo, man bakar scones. Perfekt frukost en söndag när man ska på äventyr!! Byt smöret mot flytande margarin och det går ännu smidigare att röra ihop degen.

Klassiska scones

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör / margarin
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

 
Följ gärna och dela bloggen: