Pizzadeg

Edit: Propoints värdet för nedanstående recept är 66 ProPoints. Räkna ut portionsvärdet genom att dela 66 med antal portioner du får ut.

Låt oss säga att jag gör 4 (tunna) pizzor och sedan äter en halv tillsammans med fyllning, då delar jag 66 / 8 portioner = ca 8,3 propoint + ev fyllning eller jag är glupsk och äter hela  pizzan 66 / 4 portioner = 16,6 pp

Hemmagjord pannpizza med bacon, bbq sås, heinz fritatto, köttfärssås, riven tex mex ost

Ingredienser (degen räcker till 2 tjocka /4 tunna panplåts stora pizzor)
3,5 dl varmt vatten
1 påse torrjäst
2 msk socker
1,5 tsk salt
2 msk olivolja
ca 10 dl vetemjöl

Gör så här
Lös upp torrjästen och sockret i det varma vattnet, låt blandningen vila i 10 minuter.

Tillsätt sedan oljan och saltet, börja sakta röra ner hälften av mjölet. Fortsätt med mer mjöl tills du inte längre kan röra in det utan att hjälpa till med händerna.

Stjälp ut degen på ett rent och mjölat arbetsbord. Knåda degen genom att vika den in mot sig själv och pressa den mot arbetsbordet. Tillsätt med jämna mellanrum mjöl tills degen är slät och elastisk och inte längre fastnar i dina händer eller i bordet (cirka 10 minuters hårt knådande).

Olja bottnet på skålen, forma degen till en boll och placera den i skålen. Pensla degen med lite olivolja och täck skålen med en kökshandduk. Låt degen jäsa på en varm plats i en timme.

Grädda pizzan i 200-225 grader i 5-10 minuter.

 
Följ gärna och dela bloggen: