Grundrecept matbröd

ProPoints 78 ( vid 20 bullar 4 pp/st)

Ett enkelt grundrecept som passar bra till tekakor, hamburger- och korvbröd etc. Räcker till ca 20 bullar.

Ingredienser

1 tsk salt
1 msk socker
2-3 msk flytande margarin
5 dl mjölk (kan bytas ut mot vatten eller yoghurt)
12-13 dl vetemjöl
1 påse torrjäst

Till eventuell garnering:

Sesamfrö el vallmofrö

Gör så här,

I Bakmaskin: Lägg i ingredienserna i den ording de är uppskrivna. Ställ maskinen på ”Deg” eller ”dough”. Avbryt maskinen efter ca 1 timme, knådat 20 minuter och jäst 40 minuter. Kolla brödet då och då så att det inte jäser över.  Starta om maskinen någon minut så att degen knådas lite

Utan bakmaskin: Blanda torrjäst med socker och värmd mjölk, låt det vila 10 minuter (så jästen börjar komma igång och skumma). Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig och fast deg (ca 10 minuter). Ställ på jäsning 40 minuter.

Baka ut till ca 20 bullar, tekakor, Sesambröd, Hamburgerbröd, korvbröd.
Jäs i ca 40 min (TIPS:Jag brukar värma varmlufts ugnen till 50° och jäsa i eftervärmen)
225 grader i ugn 10-12 min

 
Följ gärna och dela bloggen: