Laktosfri pizza

Bättre recept på pizzadeg hittas här, dock längre jäsningstid men värt det!!

Snubblade över ett recept i en kockbok på italiensk pizza, hade lite idé torka över vad vi skulle äta idag så det fick bli pizza.

Deg:

  • ca 8 dl vetemjöl special, plus extra att pudra med
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja, plus extra att smörja med
  • drygt 3 dl ljummet vatten

Gör så här:

Blanda mjöl, jäst, vitlök i en skål. Gör ett hål i mitten och rör gradvis ner olja och vatten.
Arbeta samman till en mjuk deg.
Stjälp upp degen på ett mjölat arbetsbord och knåda i 5 minuter, eller tills den är slät.
Kavla ut en 35 cm stor cirkel. Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på det.
Ställ den varmt i 20 minuterr, eller tills degen svällt upp.
Skeda tomatsås (fuskade och använde Heinz Tomato frito sås) över pizzadegen, lämna 1 cm kant.

Lägg på fyllning, salta och peppra efter smak och strö över osten.
Grädda pizzan i förvärmd ugn, 190 grader, 20-25minuter, eller tills bottnen är knaprig och osten har smält.
Servera pizzan omedelbart.

Helens fyllning; rökt skinka (tog fel, ska va kokt skinka mycket godare).

Mattias fyllning; rökt skinka ( -”- ), korv, bbq sås, skivad lök, samt även vanlig riven ost över

Att korrigera/komma ihåg till nästa gång; göra pizza botten tjockare, blanda tomatsåsen och bbq såsen och bre ut tjockare lager, bacon på, byta skinkan mot brun köttfärssås, skivad rödlök och ha hälften hälften av ost på.

 
Följ gärna och dela bloggen: