Ett försök till lime-vitlöks sås

Grillad kyckling, potatisklyftor, limesås och ett glas cola zero

Middag idag blev grillad kyckling (färdiggrillad på Ica – märke kronfågel tror jag?), potatisklyftor med skal (Ica) och så testade vi göra egen lime sås. Inspiration från festivalmaten jag åt i fredags, matlagningstid ca 30 minuter varav 20 minuter bestod av att klyftorna skulle lagas i ugn! Mer lättlagat än såhär blir det inte.. Såsen är inte perfekt än, vi ska modifiera den lite hit och dit. Uppdaterar lime sås receptet när vi provar nästa gång. Nu får ni det vi använde idag, som va lite för mycket lime smakande för vår smak. Just det, det är Cola Zero som skymtas i glaset och inget annat!

Limesås med yoghurt till grillat ( Portioner : 4 portioner)

Original ingredienser till recept
1 lime
4 dl yoghurt ( typ turkisk gräddyoghurt – den tjocka goda yoghurten)
0,5 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 tsk honung

Tillagning av recept
Tvätta limefrukten. Riv någon tsk av skalet fint. Dela limefrukten och pressa ut saften. Lägg i en skål.
Tillsätt yoghurt. Skala och pressa i vitlök samt smaka av med salt och vitpeppar.
Smaka ev. av med en tsk honung också.

Förslag på ändringar
Till nästa gång ska vi använda 2 dl yoghurt, 1 vitlöksklyfta, 1/4 lime juice, prova utan lime skal.
Lime är friskt, men det får inte bli för dominant..

 
Följ gärna och dela bloggen: