Flygande Jacob

Tänkte dela med mig av en av sambons favoriträtter, en gammal klassiker ifrån 80-talet. Flygande Jacob är lite svår definierat det smakar sött av bananen och chilisåsen, och får sälta ifrån bacon och jordnötterna, för att inte tala om konsistens upplevelsen, hårt, mjukt, krispigt osv.. Kan erkänna att jag faktiskt tycker väldigt mycket om rätten, men bananen i äter jag helst inte 😉

Ingredienser (4 port )

  • 3 dl Vispgrädde (välj fetthalt efter eget tycke)
  • 1 dl chilisås ( vi brukar ta 1½-2 dl )
  • 1 dl jordnötter
  • 1 st grillad kyckling
  • 2 st banan
  • 150g bacon

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och dela bananerna på längden. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Tag ut kycklingen och strö över jordnötterna och knaperstekt bacon. Servera med kokt ris och sallad.

 
Följ gärna och dela bloggen: